Ekodušičky

Obec Prečín Vás pozýva na dušičkové tvorivé dielne.
 
Materiál na tvorenie bude zabezpečený, avšak vzhľadom na vysoký záujem z minulého roka prosíme tých z Vás, ktorí majú možnosť, aby ste nám pomohli a zapojili sa do zberu potrebného materiálu (podklady na aranžovanie – košíky, venčeky, šišky, jesenné plody, kvety – sušené aj trvácne živé), ktorý sa uskutoční v PIATOK 11. OKTÓBRA O 17:00.

Každý máme niekoho, koho pamiatku si radi pripomíname. Príďte si vytvoriť za pomoci skúsených aranžérov výzdobu na hroby, ktorá nezaťaží vaše peňaženky. Treba si priniesť len dobrú náladu a chuť niečo nové sa naučiť. So všetkým Vám pomôžeme.

Aj Vás znepokojujú rastúce ceny všetkého? Výzdoba hrobov nie je výnimkou. Kúpou ozdôb a vencov sa to však nekončí. Naša obec znáša aj náklady v stovkách €, ktoré musí platiť za vývoz odpadu z cintorína. Problémom sú hlavne ťažko recyklovateľné ozdoby, ktoré končia vo veľkokapacitnom kontajneri. Obec Prečín a Komisia ZVPaŽP preto pre Vás pripravila tvorivé dielne, kde si budete môcť za pomoci profesionálov vytvoriť výzdobu, ktorá je ekologická a recyklovateľná. Touto formou sa snažíme okrem iného znížiť množstvo nerecyklovateľného odpadu, ktorý vzniká v obci, čo šetrí nielen prírodu, ale aj naše peňaženky. Správnym triedením môžeme zabrániť zvyšovaniu poplatkov za vývoz odpadu v obci. Ako bonus sa naučíte pracovať s ekologickými a ľahko recyklovateľnými materiálmi na výzdobu hrobov.

Dobrovoľným príspevkom prispejete na kúpu recyklovateľného materiálu a za symbolickú sumu si môžete zakúpiť hotové aranžmány.

Tešíme sa na Vás!

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide